Madeira Levadat - Caldeirão do Inferno

Luonnollisia elämyksiä

Caldeirão do infernoon

Polku Caldeirão Verden Caldeirão do infernoon jatkuva osuus on luokiteltu vaativaksi reitiksi. Tällä reitillä tulee huomaamaan onko taipumusta korkean paikan kammoon. Reitillä on USEIN huimaava pudotus heti polun vierestä - jopa sata metriä. Suojakaiteita ei ole tai ne ovat puutteelliset. Taipumusta huimaukseen tai pelkoa korkeisiin paikkoihin ei saa olla, jotta nautinto kulkemiseen säilyy. Aina voi kääntyä takaisin jos tuntuu pahalta. Varovaisuus tällä reitillä on tarpeen, jotta onnettomuuksilta vältytään.
Caldeirão do infernon reitillä saamme nauttia henkeäsalpaavan upeista maisemista ja kauniista koskemattomasta luonnosta. Tunneleita on myös useita, joten lamppua tarvitaan. Matkaamme nimittäin läpi monimutkaisen luolaverkoston kautta syvälle Madeiran sydämeen, jossa tuhansia vuosia vanha luonto suorastaan hehkuu vihreää energiaa.
Maisema Ribeira grandeen

Risteyksestä lähdemme jatkamaan eteenpäin viitan osoittamaan suuntaan kohti Caldeirão do infernoa. Kallio reunustaa polkua vasemmalla puolella ja oikealla puolella rotko vähä vähältä syvenee. Laakson toisella puolella näkyy juuri kulkemamme Queimadasiin johtava reitti.

Tulemme kohtaan, jossa polku kapenee ja kostean kauden aikaan vesi putoaa polulle. Tämän jälkeen suojakaide saattaa olla laonnut polun vierestä putoavan rotkon suuntaan. Pudotus on tässäkin kohdassa melkoinen ja alas katsottaessa näkyy massiivinen rotkoa reunustava kallioseinämä. Heti tämän jälkeen oksankarahka roikkuu juuristaan polun yli. Paikoitellen polku tasoittuu ja kivipohjan sijasta kävelemme maa-alustalla.


Notkelma Karahka polkun yli Kaide on kaatunut Polku

Saavumme paikkaan missä polku kääntyy vasempaan ja jatkuu laakson suuntaisesti. Mutkassa on suuri kivi ja sen vierestä menee pieni polku kiven taakse. Paikka on salaisuus, joka saattaa jäädä kiirehtivältä kulkijalta löytämättä. Kiven takaa avautuu upea näkymä yli Ribeira Granden pehmeästi kumpuilevan laakson.

Tästä eteenpäin polku levenee hetkeksi mutta kapenee taas jonkun matkan päästä. Ribeira Granden pohjukka alkaa vähitellen tulla näkyviin.


Polku kulkee jyrkässä rinteessä Polku

Rinne jatkuu edelleen jyrkkänä ja jos haluaa, voi kurkata varovasti polun vierestä alas. Näkymä laakson pohjalle on monin paikoin huikaiseva.

Canarion 1591 metriä korkea massiivinen huippu näkyy upeasti ja muutenkin laakson perukan jyrkästi laskeutuvien kallion seinämien jylhä dramatiikka tekee todella vaikutuksen. Vehreä kasvillisuus luo tähän jylhään maisemaan herkän lisävivahteen, kuin pehmentäen kovaa kallioista vuoristoa.

Kuljemme nyt keskellä Madeiran koskematonta luontoa. Juuri sitä alkuperäistä, joka on saanut tuhansia vuosia muotoutua nykyiseen tilaansa. Tämä reitti on ehkä yksi parhaista, jos haluaa nähdä todella alkuperäistä, koskematonta luontoa Madeiralla. Muita vastaavia tällä alueella ovat Fajã da Nogueiran alueen reitit ja Ribeira Boniton reitti. Ne ovat kuitenkin jo toinen tarina.


Polku myötäilee rinnettä Näkymä Pico ruivolle Kivimuodostelma Kulkukelvoton levadan pätkä

Hetken kuluttua saavumme kuvassa näkyvään rehevään metsään. Vastakkaisella puolella näkyy mielenkiintoinen kalliomuodostelma. Ei voi kuin ihmetellä kaikkea tätä vehreyttä ja runsasta harvillisuutta näillä kallioisilla rinteillä


Puuntaimi kasvaa kalliossa Kukka

Metsän jälkeen laskeudumme alas polkua ohittaaksemme kulkukelvottoman Levadan pätkän. Nousemme takaisin ylös levadalle ja nyt tulee olla tarkkaavainen, jottei vahingossa ohita portaita, jotka nousevat ylös Caldeirão do infernon levadalle.