Luonnollisia elämyksiä

Infernon portaat

Kulkemamme Levada do Caldeirão verde kulkee noin 900 metrin korkeudessa. Caldeirão do infernolle johtava levada taas vastaavasti vajaat 100 metriä korkeammalla. Näitä kahta vesikanavaa yhdistävät jyrkät, miltei pystysuorassa rinteessä risteilevät kallioportaat. Askelmat ovat usein märät ja hiekkaiset. On hyvä varoa ettet liukastu varsinkin alaspäin tullessa. Askelmat ovat myös korkeat, joten nousu on varsinainen jalkatreeni. Vaellussauvasta on nyt suuri apu, jos sellainen sattuu kuulumaan varustukseen. Välillä portaat vaihtuvat jyrkkään polkuun. KATSO VIDEO PORTAISTA

Polun alku Portaat Portaat Vesiputous Näkymä alaspäin
Kanervatunneli Rinteen putoukset

Putouksen kohina alkaa kuulua jostain. Kohta saammekin näkökenttään kauniin vesiputouksen, joka laskeutuu alas syvyyksiin. Putouksessa virtaavat Pico Ruivon rinteiden valumavedet. Tässä vaiheessa polun vierestä on paljas kalliorinne alas.

Välillä tulee hieman loivempi osuus ja polku kulkee kanervatunnelissa. Huomaamme nyt, että putous ei ollut ainoa, vaan ylempänä vesi putoaa porrasmaisesti alas vuoren rinnettä. Tästä näkyy myös rinteessä kulkeva Infernon levada. Vielä viimeinen jyrkkä osuus ja olemme perillä Caldeirão do infernon levadalla.