Luonnollisia elämyksiä

Lagoa Vento Rabacalissa

Sukellamme tieltä kanervikon seassa kulkevalle polulle ja pikku hiljaa Rabacalin tie häviää näkyvistä tiheän kanervikon sekaan. Heti aluksi maasto saa suorastaan veistoksellisia muotoja, kun kanervan rungot kurottelevat mielikuvituksellisesti kivikkoisessa rinteessä. Ihmeellistä miten nämä kasvit kasvavat välillä jopa vaakasuoraan, kun yleensä olemme tottuneet puiden pyrkivän kasvamaan suoraan ylös päin.

Punertava maapolku on mukava kävellä ja tässä vaiheessa vielä melko leveä. Siellä täällä polulla on juurakoita, joiden ylitse kävellessä saa hieman varoa ettei kompastu.

Tie näkyy kanervikon välistä Polku
Polku
KATSO SUURKUVA!!

Eteenpäin kuljettaessa myös Valvatit ja laakeripuut valtaavat alaa. Polku kapenee välillä kinttupoluksi ja saattaa tulla mieleen ajatuksia:"Mennäänköhän edes oikeaan suuntaan?". Polulta ei nimittäin juurikaan näe tiheän kasvuston peittämiä maisemia. Ei tule kuitenkaan hätääntyä, vaan jatkaa matkaa suoraan.

Polku Polku Suurenna tämä kuva valvatti

Kuljemme nyt kallion vasemmalla puolella. Polku polveilee kumpuilevassa maastossa ja saavumme paikkaan, josta haarautuu sivupolku vasemmalle alas. Kyseisestä paikasta tulee jatkaa kuitenkin suoraan. Polulta saattaa haarautua välillä muita polkuja mutta Lagoa Ventoon päästäkseen on jatkettava rinteen suuntaisesti. Kulkiessamme tämän reitin Lagoa Ventosta Rabacaliin mietimme välillä, että: "mihinkäs nyt?", kunnes oikea vaihtoehto kuitenkin päättelemällä löytyi ja pääsimme eksymättä Rabacaliin.

Valvatteja kanervikossa lehvistöä Laakeripuu

Rabacaliin johtavalta tieltä kuljettaessa puolisen tuntia normaalia kävelyvauhtia saavumme paikkaan, jossa ylhäältä Ribeira Granden Levadalta alas laskeva polku liittyy kulkemaamme Rabacal Lagoa Vento polkuun.