Luonnollisia elämyksiä

Opasviitta levada nortelle

Levada do Norte Ribeira Bravan laaksossa

Reitti Ribeira Bravasta ylös Levada do Nortelle on merkitty melko hyvin levadasta kertovilla viitoilla. Muutenkin parin viime vuoden aikana Madeiralla on selvästi alettu kiinnittämään huomiota patikointia harrastaviin turisteihin, joiden määrä kasvaa jatkuvasti. Autoillessa Madeiralla huomaa, kuinka ruskeita tienviitta-opasteita on ilmestynyt tienristeyksiin johdattamaan patikoijia levadoille. Tämä tuleekin tarpeeseen, sillä Madeiran sokkeloinen tiestö muuttuu melkoisella vauhdilla ja uusia teitä rakennetaan jatkuvasti. Kylissä ja kaupungeissa tiet ovat niin tiheästi, että tarpeeksi tarkkoja karttoja on varmasti melko vaikea tehdä.


Suurenna kuva ZOOM
Levada do Norte Campanarion suuntaan
LEVADA SAAPUU SERRA DE AQUAN SUUNNASTA
Levada do Norte Serra de Aguaan

Boa Mortessa Levada Norte alittaa tien. Levada virtaa täältä edelleen Campanárion rinteiden kautta Gabo Giraoon ja tulee Ribeira Bravan laakson pohjoispuolelta Serra de Aguan vesivoimalalta. Tien ja Levadan risteyksessä voimme nähdä myös reiteistä kertovat suuntaviitat, jotka kertovat myös jotain reittien vaikeusasteesta:

Serra de Agua - punainen, kolme tähteä = Vaikea, haastava ja vaarallinen

Quinta Grande - vihreä = Helppo, ei vaarallinen


Jatkettaessa autotietä eteenpäin saavumme Eira Mourãoon ja myöhemmin Espigáoon. Molemmat kylät ovat varsinaisia Ribeira Bravan laakson maisemapaikkoja. Espigáon kylässä olevalta näkö-alapaikalta voi nähdä upeita maisemia sekä Encumeadan, että Ribeira Bravan suuntaan. Muutenkin tämä tie, joka kulkee pitkin Ribeira Bravan laakson reunaa on huikaiseva kokemus.

Vaellusreiteistä tällä hetkellä näillä sivuilla on esiteltynä vain Serra de Aguan haastava reitti, joten siirry reitille klikkaamalla kuvan alla olevaa punaista tekstiä.