Madeira Levadat - Levada do Norte

Luonnollisia elämyksiä

Eira mourão

Näkymä kaiteelta alas laakson pohjalle Näkymä parkkipaikalta takaisin ylös Levada norten suuntaan

Ajaminen alas Eira Mourãon kylään on varsinainen kokemus ja jalka käy jarrupolkimella usein. Jyrkästi laskeutuva tie mutkittelee alaspäin rinnettä ja eräässä mutkassa vaikuttaa kuin tien reunan takana olisi pelkkää tyhjää. Jos kaipaa jännitystä elämään, kannattaa ehdottomasti ajella nämä vuoristotiet. Ribeira Bravan laakson jyrkillä rinteillä paikalliset asukkaat kasvattavat perunaa ja muita eineksiä.


Pudotus kaiteelta alas Ribeira bravan laakson pohjalle Paikallisia maanviljelijöitä

Parkkipaikalla katsottaessa betonisen reunuksen taakse saa kuvan millaiseen paikkaan tämä ihastuttava pikkukylä on rakennettu. Olemme noin viiden sadan metrin korkeudessa ja kallioinen rinne laskeutuu kaiteen takaa miltei suoraan laakson pohjalle asti.

Tälle parkkipaikalle voi siis myös jättää autonsa ja lähteä seikkailemaan Levada do Norten hurjalle vuoristo-osuudelle Eira Mourãosta Serra de Aguaan.


Maisemat Laaksoon ovat huikaisevat, kuten alla olevasta kuvasarjasta voi havaita. Oikean puoleisessa kuvassa keskellä näkyy Levada do Norten harmaa huoltorakennus, jonka editse levadareitti kulkee. Alempana rinteessä on viljelijöitä porrastetulla pellolla maatöissä.

Elämä on täytynyt olla rankkaa tässä täydellisessä eristyksessä olleessa kylässä. Ennen teiden rakentamista kulkeminen täältä tapahtui polkuja pitkin alas laaksoon. Polku on vieläkin olemassa ja näkyy pitkin vuorenrinnettä kiemurtelevina portaina Levada Nortelta.(KTS. KUVA)

Vasen puoli Oikea puoli Alapuoli