Madeira

Madeiraa pala palalta

Panel 1 300 piece Avaa puzzle

Levada do Curral

Levada do Curral on reitti, joka kulkee Curral das Freirasin laaksosta Funchaliin. Reitti on suurelta osaltaan vaikeakulkuinen mutta tarjoilee todella massiivisia laaksomaisemia ja luontoelämyksiä. Oheinen kuva on otettu reitin Funchalin puoleisesta päästä hieman ennen saapumista Fajãn kylään. Palapelistä löydät, kuinka levadan vesi suorastaan kuohuaa alas levadassa, kun kuljemme keskellä tuulessa kohisevaa korkeaa kaislikkoa.

Panel 1 300 piece-kuvake Avaa puzzle

Levada Nova

Levada Novalla saa nauttia kauniista maalaismaisemista Madeiralla. Hyvänä esimerkkinä on tämä kuvauksellinen paikka Fajã da Ovelhasta Prazeresiin. Saavuttaessa tämän kodikkaan vajan luo levadan vierellä ei voinut muuta, kuin ottaa kuvan.

Panel 1 300 piece Avaa puzzle

Eira do Mourao - Ribeira Brava

Eira do Mourao on kuvankaunis kylä Ribeira Bravan laakson itäisellä seinämällä. Erikoista tässä kylässä on sen sijainti laakson rinteessä kukkulan päällä. Ainut pääsy kylään oli pitkään ainoastaan alhaalta laaksosta kulkevaa jyrkkää polkua pitkin, joka löytyy edelleen ja on kuljettavissa.

Panel 1 300 piece-kuvake Avaa puzzle

Levada 25 Fontes

Levada 25 Fontes on yksi Rabacalin suosituista levadoista. Puzzlen kuvan paikka löytyy saavuttaessa 25 lähteen vesiputouksille. Putouksien lammelta haarautuu puro 25 lähteen levadalle ja puro laskeutuu näiden ihastuttavien virtaavan veden portaiden kautta täydentämään levadan vesimassoja.

Panel 1 300 piece Avaa puzzle

Levadeiro

Levadeiro on yksi vanhimpia ammattinimikkeitä Madeiralla. Levadeiro on vastuussa veden sulkuporttien avaamisesta, jotta maanviljelijät voivat käyttää levadan vettä viljelyksiensä kasteluun. Vesi laskutetaan maanviljelijöiltä tuntiveloituksella. Vastuualueeseen kuuluu myös levadojen huoltotoimet ja varmistaminen, että vesi pääsee virtaamaan levadassa esteettä. Levadeiron päivä alkaa aikaisin aamulla, sillä maanviljelijöiden on saatava vettä viljelyksilleen kello 8 aamulla. On Levadeiron vastuulla, että sulkuportit avataan ja muut vedenjakamiseen liittyvät toiminnot varmistetaan ajoissa. Oheisessa kuvassa on yksi Levada Novan huoltorakennuksista ja levadeiro puhdistamassa levadan suodattimia.

Panel 1 300 piece-kuvake Avaa puzzle

Polku Lagoa Ventoon

Polku Lagoa Ventoon lähtee Rabacaliin johtavalta tieltä. Reitti kulkee halki alueelle ominaista jättiläiskanervametsikköä. Paikoin puut kasvaavat jopa vaakasuoraan rinteessä ja reunustavat jännittävästi polkua. Kuva on hetki Rabacalin tieltä lähdön jälkeen ja paikassa mielenkiintoista oli, kuinka puut kasvavat vinosti rinteessä kurottaen kohti valoa.

Panel 1 300 piece Avaa puzzle

Levada do Norte - Ribeira Brava

Levada do Norte on yksi vaikuttavimmista levadoista Madeiralla. Levada do Norten reitti Eira do Mourãosta Serra de Aguan vesivoimalalle tarjoaa kulkijalle henkeäsalpaavat maisemat Ribeira Bravan laaksoon. Polku kulkee erittäin vaarallisessa maastossa ja siksi sitä ei suositella kuin varmajalkaiselle vaeltajalle. Kuvassa on reitin huimaavin osuus noin puolessa välissä vaellusta, jossa suora pudotus polun vierestä on noin sata metriä alas rotkoon.

Panel 1 300 piece-kuvake Avaa puzzle

Folhadal - Levada do Norte

Levada do Norte virtaa pohjoisrannikolta etelärannikolle tuoden vettä Paúlin tasangoltaEncumeadan kautta. Reitti Encumeadasta alkulähteelle kulkee tunnetun Folhadalin metsäalueen kautta. Vihreä, runsas metsä tarjoilee useita puutarhamaisia maisemia levadan varrella. Kuvassa Levada do Norte virtaa halki tällaisen kauniin maaston. Reitillä on kaikkiaan kokonaiset 16 tunnelia ja kuva on otettu yhden tunnelin suuaukolta.