Curral das Freiras

Maisema Curral das Freirasiin Levada do Curralilta

Curral das Freirasin asutusta kuvattuna Levada do Curralilta

Nunnalaakso

Curral das Freiras eli Nunnalaakso on eristäytynyt kylä vuoriston keskellä. Moni vierailijoista on myös käynyt näköalapaikalla, josta avautuu upeat maisemat Nunnalaaksoon. Myös täällä on hyvät mahdollisuudet harrastaa patikointia.

Curral das Freiras eli Nunnalaakso on 1600 asukkaan kylä, jonka asukkaat elävät eristyneisyytensä ansiosta pääosin paikallisen maanviljelyksen avulla. Ensimmäinen tie valmistui tähän eristyneeseen laaksoon vasta 1960-luvulla ja suurempi 2404 metriä pitkä tunneli 2000-luvun alussa.

Kylä asettuu massiivisen vajoaman pohjalle ja on olemassa kaksi teoriaa laakson synnystä. Todennäköisesti vajoama muodostui eroosion tuloksena mutta monet uskovat edelleen sen olevan vulkaanisen toiminnan tulosta.

Kylä on saanut nimensä Santa Claran nunnien mukaan, jotka pakenivat vuonna 1566 mereltä lähestyviä merirosvoja laaksoon seuraten Socorridosin ja Curralin laaksoa. Kylä on hyvin suosittu vaelluskohde ja tänne johtaa vuoristoreittejä mm. Encumeadasta Ribeira Bravan laaksosta.

Kaksi näköalapaikkaa, joista kannattaa käydä katsomassa laaksomaisemia, ovat ylhäällä rinteessä sijaitseva Eira do Serradon näköalapaikka ja Paredão:n näköalapaikka.


Erittäin haastava

Erittäin haastava reitti vain kokenneelle vaeltajalle

lokakuu 2008
+