Encumeada

Encumeadan Snack-bar
Encumeadan Snack Bar on risteyskohta usealle reitille

Reittien risteys

Encumeada on piste, jossa lukuisat reitit risteävät. Moni vaeltaja lähtee täältä vuoristovaellukselle Curral das Freirasiin tai Madeiran korkeimmille huipuille Pico Ruivolle sekä Pico Arieirolle. Encumeadasta voi myös suunnistaa Paúl da Serran tasangolle seuraten Levada do Paúlia. Kuitenkin ainakin omasta mielestäni mainittavin reitti on Levada do Nortea seuraten saaren pohjoisrinteille Folhadaliin ja edelleen aina Levada do Norten alkulähteelle.

Encumeada sijaitsee Ribeira Bravan laakson pohjoispäässä ja toimii eräänlaisenaporttina saaren pohjois- ja eteläpuolen välillä. Encumeadan baari ja sen läheisyydessä olevat myyntipaikat ovat monelle vaeltajalle patikoinnin aloitus- tai päätepiste.

Encumeadan läheisyydessä sijaitsee myös Serra Aguan voimalaitos, jonne Levada do Paúlin ja Levada do Norten vedet laskevat yhtenä suurena vesiuomana.

Ribeira Bravasta Encumeadaan johtavalla tiellä on useita levähdyspaikkoja, joissa kannattaa pysähtyä ihastelemaan maisemia. Myös periltä Encumeadasta aukeaa hieno näkymä Ribeira Bravan laaksoon.


16 tunnelin levada

Reitti on rankka kokemus vaeltajalle, joka ei pidä tunneleista, sillä ennen Levada do Norten alkulähteelle pääsyä joutuu kulkemaan 16 tunnelin läpi, joista pisin on kilometrien pituinen. Lisäksi useat tunnelit ovat melko ahtaita ja vaativia.

Heinäkuu 2012
+