Raposeiran näköalapaikka

Raposeiran näköalapaikka

enlarged

Raposeiran näköalapaikalle noustaan postaita.

Toinen Fajã da Ovelhan näköalapaikoista sijaitsee Raposeiran kohdalla Paúl do Marin rannikon jylhien seinämien huipulla. Maisemat avautuvat laajalti Fajã da Ovelhaan ja Prazeresiin sekä tietysti merelle. Alhaalla Paúl do Marin kalastajakylä levittäytyy pitkänä asutuksena Atlattin rannalla. Näköalapaikalla kannattaa vierailla auringonlaskun aikaan, sillä värikäs luonnonnäytelmä on erityisen upea. Raposeiran näköalapaikalle pääsee Raposeiran kylästä haarautuvaa kapeaa tietä pitkin.

Jätä autosi parkkiin näköalapaikan alapuolella olevalle levennykselle ja kiipeä ylös tasanteelle, joka näkyy kukkulan laella. Paúl do Marin poluista Zimbreiros ja Prazeresiin johtava polku ovat edelleen käytössä vaeltajille. Aikoinaan myös Paúl do Marin keskivaiheilta nousi polku ylös Tänne Raposeirasiin. Polku nousi tästä tasanteeltakin näkyvän männikön vierestä ylös tielle. Nykyään polku on niin pahoin vaurioitunut maanvyörymien johdosta, että se on kulkukelvoton.


enlarged

Vaikuttava panoramamaisema Raposeiran näköalapaikalta länteen päin. Oikealla Fajã da Ovelhan ylängöt ja alhaalla Paúl do Mar.

Katsottaessa Prazeresiin päin, voimme havaita Paúl do Marista nousevan polun ja Prazeresin maisemapaikan, jossa kannattaa myös vierailla. Myös Fajã da Ovelhan suuntaan maisemasta voi erottaa linkkimaston, jonka veiressä Fajã da Ovelhan maisemapaikka sijaitsee. Zimbreiros polku näkyy jyrkässä rannikkorinteessä siksakkia kulkevana tummana juovana. Paúl do Mariin johtava autotie on sen etupuolella rinteessä.Search